Simptome tratabile post COVID-19: căderea părului

Încă de la începutul pandemiei a devenit clar faptul că anumite simptome post COVID-19 pot apărea și după vindecarea de această boală. Unul dintre acestea este căderea părului, o problemă care afectează în egală măsură femeile și bărbații, pe cei care au suferit de forme ușoare, moderate sau grave ale bolii. Chiar dacă această problemă nu este una gravă, care să impună un tratament de urgență, este bine să știm că ea ne poate afecta stima de sine și starea de spirit.

De aceea, Alina Ștefu, biochimist și director medical la Dermacare, și Alexandra Nuță-Stoica, redactor-șef al revistei online Flawless, au realizat un interviu dedicat acestei probleme importante: căderea părului.

A.N.S: Putem vorbi despre căderea părului ca simptom post COVID-19?

A.Ș.: Da, specialiștii vorbesc tot mai mult despre sindromul post COVID-19 care poate apărea în egală măsură atât după cazurile moderate sau grave, cât și după cazurile ușoare de boală. Unul dintre efecte secundare ale infectării cu acest virus este și căderea părului, care apare la un procent foarte ridicat de pacienți.

Acest lucru i-a determinat pe dermatologi să studieze cu atenție simptomatologia și să caute cele mai bune tratamente. Practic, pacientii care se recuperează după boala COVID-19 se pot confrunta cu problema căderii părului, Effluvium telogen, în limbaj de specialitate.

Vorbim despre un efect temporar sau despre unul permanent?

Din fericire, acest efect secundar este unul temporar și tratabil. Căderea părului poate să nu fie determinată în mod direct de infecția cu acest coronavirus, ci să apară ca urmare a șocului produs în corp de febra ridicată.

Ce pot face persoanele care se luptă cu căderea părului?

Tratamentul acestei probleme presupune o îmbinare de produse aplicate local și administrate pe cale orală, adică suplimente alimentare, șampoane adecvate, loțiuni. Alături de acestea, alimentația joacă un rol primordial. Se recomandă o dietă bogată în proteine, fier, zinc, magneziu.

Un exemplu concludent de tratament este Cystiphane comprimate împotriva căderii părului, de la Biorga, dar pe piață există multe produse create special pentru a trata această problemă.

Află mai multe despre tratamentul indicat pentru tratarea căderii părului din acest INTERVIU.

X
%d blogeri au apreciat: