Îngrijirea pielii feţei şi a corpului în sezonul rece

Iarna este un sezon problematic atunci când vine vorba de îngrijirea pielii feţei şi a corpului. Temperaturile scăzute, vântul aspru și aerul uscat pot afecta negativ starea pielii noastre. De aceea, este important să ne adaptăm rutina de îngrijire a pielii la aceste schimbări sezoniere și să acordăm atenție specială nevoilor specifice ale sezonului rece. Iată câteva sfaturi și produse esențiale pentru îngrijirea pielii feței și a corpului pe timp de iarnă.

1. Hidratare intensivă pentru buze: Balsam de buze

Una dintre cele mai expuse zone ale pielii la intemperiile şi vitregiile de sezon sunt buzele. Vântul aspru și temperaturile scăzute pot duce la uscarea și crăparea buzelor. Pentru a preveni aceste probleme, este esențial să folosim un balsam de buze cu ingrediente hidratante.

Când alegem balsamul de buze, trebuie să căutăm ingrediente precum unt de shea sau unt de karite şi uleiuri hidratante, cu proprietăți emoliente și care pot oferi o hidratare intensivă. Un astfel de produs este Biorga Apaisac Balsam Reparator de Buze, a cărui formulă conţine unt de Karite (un cunoscut anti-iritant și anti-inflamator), ulei de floarea soarelui (ingredient nutritiv, hidratant şi revitalizant şi Sepilift (care inhibă acțiunea metalo-proteinazei responsabilă de degradarea colagenului).

Este important de menţionat că trebuie să aplicăm balsamul de buze în mod regulat, în special înainte de a ieși afară, pentru a crea o barieră protectoare împotriva factorilor de mediu. De asemenea, trebuie să luăm în considerare faptul că studiile ştiinţifice arată că Biorga Apaisac Balsam Reparator de Buze asigură protecţia buzelor în proporţie de 90,48% şi calmează buzele agresate și uscate în proporţie de 95,24%!

Descoperă şi tu Biorga Apaisac Balsam Reparator de Buze AICI!

2. Prevenirea vergeturilor: Cremă împotriva vergeturilor

Pielea corpului este predispusă la apariția vergeturilor în timpul iernii, iar zonele afectate în mod special sunt abdomenul, șoldurile și sânii. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că schimbările bruște de greutate, deshidratarea şi factorii de mediu pot avea efecte cumulative la nivelul pielii, agravând apariţia şi aspectul vergeturilor. Pentru a le preveni şi a le trata, trebuie să alegem o cremă special formulată pentru combaterea vergeturilor.

Specialiştii Dermacare România propun două variante speciale în acest sens şi anume: LSI Strianix P Cremă Antivergeturi Roz – produs creat special împotriva vergeturilor roz, mai noi şi LSI Strianix W Cremă Antivergeturi Albe – produs creat special împotriva vergeturilor albe, mai vechi. Cremele împotriva vergeturilor ar trebui să conțină ingrediente precum acid hialuronic, peptide şi SUPEROXID DISMUTAZĂ (SOD), care pot îmbunătăți elasticitatea pielii și o pot menține hidratată.

Este important să menţionăm că LSI Strianix P Cremă Antivergeturi Roz este indicat pentru prevenirea şi tratarea vergeturilor roz, roşiatice sau mov, de dată recentă şi că acest produs conţine SUPEROXID DISMUTAZĂ (SOD), un ingredient de top, cu două roluri importante: anti-fibrotic şi anti-inflamator. Comparativ, LSI Strianix W Cremă Antivergeturi Albe conţine Palmitoyl Tripeptide-5, o peptidă specifică cu rol important în sinteza colagenului, elastinei şi fibulinei. Aceasta este utilă în prevenirea şi în tratarea vergeturilor albe, inclusiv a celor apărute în timpul sarcinii.

Descoperă şi tu LSI Strianix P Cremă Antivergeturi Roz AICI!

Descoperă şi tu LSI Strianix W Cremă Antivergeturi Albe AICI!

3. Combaterea ridurilor de tip laba gâștei: Cremă împotriva ridurilor

Când vine vorba despre îngrijirea pielii feţei şi a corpului în sezonul rece, o altă preocupare majoră este combaterea ridurilor, în special a celor de tip laba gâștei. Acestea pot apărea şi se pot agrava din cauza expunerii la temperaturi reci și uscate. De aceea, trebuie să alegem o cremă împotriva ridurilor care să conţină ingrediente anti-îmbătrânire, cum ar fi principii active vegetale, peptide, retinol sau acid hialuronic.

Un astfel de produs special creat pentru prevenirea şi tratarea ridurilor din zona ochilor este LSI Biotopix Cremă Reductoare Antirid. Această cremă are la bază o combinație unică de principii active vegetale cu efect “tensor” și peptide. În cadrul studiilor clinice, 53% dintre persoanele care au testat acest produs au apreciat o creștere a fermității pielii încă de la prima aplicare!

Este important de menţionat că această cremă trebuie aplicată în mod regulat, de 2 ori pe zi. Masajul delicat în timpul aplicării ajută la potenţarea efectelor benefice, deoarece stimulează circulația sângelui și poate îmbunătăți aspectul general al pielii.

Descoperă LSI Biotopix Cremă Reductoare Antirid AICI!

Sfaturi suplimentare pentru îngrijirea pielii iarna:

  • Hidratare constantă: Trebuie să folosim o cremă hidratantă și să nu uităm că hidratarea internă se face prin consumul adecvat de apă.
  • Protecție solară: Chiar și în zilele reci și înnorate, trebuie să ne protejăm pielea folosind un produs cu SPF, pentru a preveni efectele nocive cauzate de radiațiile UV.
  • Băi scurte și călduțe: Ar trebui să evităm băile prelungite în apă fierbinte, deoarece acestea pot usca și sensibiliza pielea.
  • Hidratare noaptea: Este important să aplicăm o cremă sau ulei hidratant înainte de culcare, pentru un plus de hidratare pe timpul nopții.
  • Exfoliere moderată: Când vine vorba de îngrijirea pielii feţei şi a corpului în sezonul rece, trebuie să ne reamintim că un exfoliant blând este ideal pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și a permite produselor de îngrijire să pătrundă mai bine şi să ofere un plus de hidratare.

În concluzie, îngrijirea pielii feţei şi a corpului în sezonul rece necesită o abordare atentă, adaptată condițiilor meteo. Prin alegerea produselor ideale și prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase, ne putem menține pielea sănătoasă și strălucitoare, chiar și în cele mai reci luni ale anului.

X

Descoperă mai multe la Dermacare

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura