Tot ce trebuie să ştii despre hiperpigmentarea pielii

Hiperpigmentarea pielii este o afecţiune a pielii care apare atunci când anumite zone ale pielii devin mai întunecate decât sunt în mod normal. Acest lucru se întâmplă din cauza unei producții excesive de melanină, pigmentul responsabil de culoarea pielii. Melanina este produsă de celulele specializate numite melanocite, iar cantitatea și distribuția acesteia determină culoarea pielii.

Hiperpigmentarea pielii – tipuri şi detalii

Există mai multe tipuri de hiperpigmentare a pielii, printre care se numără:

Lentigo sau petele de bătrâneţe: Lentigo este o afecţiune caracterizată de apariţia unor pete plane, mici și întunecate, cunoscute și sub numele de pete de bătrâneţe sau pete solare. Acestea sunt cauzate de expunerea excesivă la soare și apar cel mai frecvent pe zonele expuse, cum ar fi fața, mâinile și umerii.

Melasma: Aceasta este un tip de hiperpigmentare caracterizat de apariţia petelor maronii sau gri pe față. Aceste pete apar mai frecvent în timpul sarcinii sau ca urmare a schimbărilor hormonale și a expunerii la soare.

Hiperpigmentarea post inflamatorie: Această afecţiune presupune apariţia unor pete întunecate după ce o leziune a pielii s-a vindecat. Hiperpigmentarea post inflamatorie poate apărea după acnee, eczemă sau în urma altor leziuni cutanate. Aceste pete întunecate pot persista săptămâni sau chiar luni de zile și pot fi rezultatul unei producții excesive de melanină în timpul procesului de vindecare.

Efelidele sau pistruii: Efelidele sunt pete mici, mai închise la culoare, care apar în special pe față și pe zonele expuse la soare. Acestea sunt cauzate de o concentrație crescută de melanină în anumite zone ale pielii.

Tratamentul hiperpigmentării pielii

Tratamentul hiperpigmentării pielii depinde de cauza și severitatea afecțiunii. Opțiunile de tratament pot include utilizarea de creme de depigmentare, proceduri cosmetice precum peeling chimic sau laserterapie și, în unele cazuri, administrarea de medicamente. Dacă te confrunţi şi tu cu hiperpigmentarea pielii este important să consulți un dermatolog pentru a primi un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat pentru tipul respectiv de hiperpigmentare.

Reține că prevenția este importantă în gestionarea hiperpigmentării pielii. Utilizarea protecției solare cu un factor de protecție ridicat și evitarea expunerii excesive la soare pot ajuta la prevenirea agravării sau apariției noi pete de hiperpigmentare.

Amelix, o nouă cremă depigmentantă

Amelix este un nou tratament inovator pentru pielea cu hiperpigmentare indusă de radiațiile UV, hiperpigmentare postinflamatorie PIH, hiperpigmentare actinică, lentigo, efelide sau macule. Această nouă cremă depigmentantă reprezintă răspunsul specialiştilor de la Laboratoarele LSI la problema hiperpigmentării pielii.

Crema Amelix conţine o serie de ingrediente de top, aşa cum este extractul vegetal de Rumex crispus (stevie creață), o excelentă sursă de vitamina A și C, acid oxalic, acid tartric, acid citric, acid ferulic, acid cafeic. În plus, conţine şi extract vegetal de kiwi (1.61 mg/g vit C).

Modul de aplicare este simplu şi rapid: se aplică de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

Află mai multe despre Amelix, noua cremă depigmentantă creată de Laboratoarele LSI AICI!

X
%d